חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
אספרגוס ברוטב חמאה ושמן זית
החומרים הדרושים:
500 גרם אספרגוס
4-5 כוסות מים + קורט מלח לבישול האספרגוס
50 גרם גבינה צהובה מגוררת

לרוטב:
______

3-4 עלי מרווה קרועים לחתיכות
1/3 כוס שמן זית
50-75 גרם חמאה
2-3 כפות קמח רגיל
1 כוס חלב חמים
כ-2 כוסות ממי הבישול של האספרגוס
מלח, פלפל שחור גרום, זעתר יבש, אורגנו יבש, תערובת עשבי
טוסקנה, גרעיני קימל
אופן ההכנה:
לקלף קליפה דקה של האספרגוס ולקטום את החלק התחתון של
הגבעולים. לבשל במי מלח כ-5 דקות ולסנן מהמים.

הכנת הרוטב:
___________

לחמם שמן זית במחבת יחד עם החמאה עד להמסתה. להוסיף עלי
מרווה, ולטגן כדקה. ולהוסיף את התבלינים בזה אחר זה.

להנמיך את האש ולהוסיף קמח בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת,
כף אחר כף וליצוק בעדינות את החלב. כל הזמן לבחוש למניעת
היווצרות גושים. להוסיף ממי הבישול של האספרגוס תוך המשך
בחישה עד להיווצרות תערובת סמיכה ושמנתית.

הרכבת המנה:
___________

בתבנית פירקס מלבנית לזלף 2-3 כפות שמן זית, להניח את
האספרגוסים בשורות ישרות ולבזוק עליהם את הגבינה המגוררת.

לשפוך את הרוטב מעל ולחמם בתנור כ-5-10 דקות כשהתבנית
מכוסה בנייר כסף למניעת התיבשות.

להגיש חם.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,פסח