חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה


אוכל - חגים - צבעים ומה שביניהם

החגים הם הגשר בין ההיסטוריה, העבר והשורשים של עם לבין ההווה והתקוות לעתיד.

מאכלי החגים הם הסמלים שמציינים את המיוחד לכל חג, הצבע האופייני לכל חג וגם "סיבה למסיבה", כלומר, הזדמנות להתכנסויות משפחתיות ומפגשי חברים.

למעשה, מאכלי החגים הם כמו סימני דרך שעוזרים לנו לשמר את המסורת בצורה שמחה ואופטימית.

למשל:
_____
הדבש הוא הסמל של ראש השנה, (תפוח בדבש, עוגת דבש, עוגות תפוחים מתוקות, עוף בדבש וכו') הטעם המתוק מסמל את התקווה לעתיד טוב יותר ולשנה מתוקה וטובה.

אוזני המן - לזכר אוזניו של המן הרשע כך אומרים, אבל בעצם הן ועוגיות אחרות (עוגיות ממולאות ברחת לוקום, מעמול) מסמלות יותר את שמחת החג וצבעוניותו.

המצות בפסח, המרור ובעצם כל מרכיבי צלחת הסדר מסמלים את יציאת מצריים אבל גם את השאיפה לחופש, לחיים חדשים ואביב חדש.

השמן הוא הסמל של חג החנוכה, חג האור, לזכר נס פך השמן. כל המאכלים של חג זה הם מטוגנים בשמן (סופגניות, לביבות).

ט"ו בשבט חג לאילנות - מסמל את הלבלוב, הפריחה של הטבע.
הפירות היבשים שאוכלים בחג זה מזכירים לנו את הקשר הזה עם האדמה והטבע.

שבועות - חג הביכורים ומתן תורה - הצבע השולט בו הוא לבן=טוהר וקדושה, ותורת ישראל נמשלה לדבש וחלב..
זו כנראה אחת הסיבות שהחג מזוהה עם מאכלי חלב.