|
מתכון זה הוגש ע"י טומי יונגר לרשימת המתכונים המלאה של טומי יונגרשם המתכון: | | החומרים הדרושים: | חומרים ל 2 חלות: 750 גר' קמח לבן,חצי כפית מלח, קצת סוכר, 25 גר' שמרים (בחורף יותר) לא משנה סוג השמרים. ביצה 1, 3 כפות שמן, 2 תפוחי אדמה גודל בינוני.ולסיום מים פושרים לפי הצורך. | | אופן ההכנה: | התפוח אדמה מגרדים על פומפיה דקה
ומוסיפים את כל החומרים, מים בהתאם
עד לקבלת בצק אחיד ולא קשה מדי וגם
לא דביק לידיים.
--------------------------------
נותנים לנוח לבצק במשך כחצי שעה
רצוי לקמח מעל וכיסוי ע"י מגבת
מחלקים לשישה חלקים ומכל שלושה
עושים צמות .
מורחים ביצה מעל ומפזרים סומסום או פרג או מה שרוצים
בין שעה-לשעה וחצי נותנים שהבצק יתפח ומכניסים לתנור
חום 200 לערך עם קצת מים באיזה סיר בכדי לעשות אדים
וזהו זה.
עוד רגע זה יהיה מוכן אצלם ונוסיף גם תמונה
לצערי את הריחות לא יכול להעביר ברשת
| | טיפים מיוחדים: | החלה מחזיקה על טריות לשבוע לפחות, טעימה יותר יום לאחר האפיה. | | רמת הקושי: | 3 |
| | | |