|
מתכון זה הוגש ע"י דינה מויאל לרשימת המתכונים המלאה של דינה מויאלשם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 100 גרם שוקולד מריר,1וחצי כוסות סוכר 1 כוס מים,3 כפות קקאו,תמצית רום ,תמצית וניל,2 כוסות קמח רגיל+1 שקית אבקת אפיה 5ביצים,1 מרגרינה ללא מלח לאפיה. | | אופן ההכנה: | בסיר מבשלים על אש קטנה את השוקולד ,כוס סוכר ,כוס מים והקקאו.כאשר נמס להוסיף את המרגרינה ולבחוש עד שתימס.להוסיף תמציות(כפית מכל תמצית).מורידים מהאש מקררים ומוסיפים 5חלמונים .מפרישים לקרם 1כוס מהתערובת בצד.מקציפים 5 חלמונים +חצי כוס סוכר .את הקמח +אבקת האפיה מוסיפים לתערובת השוקולד ולבסוף בתנועות קיפול עדינות את קצף החלבונים.אופים בתבנית עגולה בקוטר 24 או בשתי תבניות ארוכות כ30 עד 45 דקות בחום של150 מעלות כאשר העוגה מוכנה לחורר עם קיסם מעץ כשהיא עדיין חמה ולשפוך מעל את הקרם. בתאבון | | טיפים מיוחדים: | ניתן לפזר מעל הקרם קוקוס טחון,לקשט בקצפת וכיד הדמיון | | רמת הקושי: | 2 |
| | | |