|
מתכון זה הוגש ע"י קילו בייט
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 2 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח ללחם
1 שקית שמרית או 1 שקית שמרים יבשים
2-3 כפיות שטוחות מלח
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות זעתר יבש
2-3 כוסות מים
100 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן זית | | אופן ההכנה: | שמים בקערה את כל החומרים פרט למים. מערבלים תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק נעים ולא דביק. מוציאים מהקערה ולשים מספר דקות. מניחים לתפיחה בקערה מכוסה עד הכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).
יוצרים כיכר אחת גדולה או שתיים קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה נוספת של 20 דקות.
אופים בתנור חם 180 מעלות כ-30 דקות. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |