חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
לחם בצל ופסטו
החומרים הדרושים:
לבצק
3 כוסות קמח
מעט מלח
מעט סוכר
כף שמרים יבשים
2-3 כפיות שבבי שום יבשים
רבע כוס שמן
כוס מים פושרים
1 ביצה

למילית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
4 שיני שום קצוץ דק
במעט שמן זית
כף גדושה רוטב פסטו מוכן.
אופן ההכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק ולהתפיח.
לאחר שעה ללוש שוב ולהמשיך להתפיח.

2. לטגן על אש קטנה במעט שמן זית, את הבצל הקצוץ דק ואת שיני השום להמליח מעט מאוד.
להוסיף כף רוטב פסטו מוכן לאדות מעט ולקרר.

3. לרדד עלה מלבני לא גדול ולפזר את מילית הבצל לאחר שהתקררה. לגלגל כמה שיותר פעמים לרולדה.
בתבנית סליקון מאורכת לשמן במעט מאוד שמן זית להכניס את הלחם ולמרוח מעט שמן זית מעל.
לכסות ולהתפיח שעה נוספת לפחות.

4. לחמם תנור ל180 מעלות להכניס תבנית מים לתחתית התנור למשך 15 דקות האפייה הראשונות.
לאפות 35-40 דקות בחום 180-175 מעלות.
לקרר על רשת.
טיפים מיוחדים:
להעיז ולנסות!!! מעולם לא אפיתי לחם. היום אילתרתי מהדמיון לחם והצלחתי.
כולם יכולים! חג סוכות שמח
רמת הקושי:
2