חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י moshe zlikha
לרשימת המתכונים המלאה של moshe zlikha

שם המתכון:
לחם לבן מעולה
החומרים הדרושים:
600 גרם קמח לבן ללחם [עם גלוטן גבוה]
3 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן
1 כף גדושה שמרים יבשים
1.1/2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
לשים את המים, שמרים וסוכר בקערת המיקסר,לערבב מעט ולהוסיף חצי מכמות הקמח. ללוש במהירות בינונית, להוסיף את המלח לקמח שבקערה ולערבב לתוך הקמח. לשפוך את השמן למיקסר ולהוסיף את הקמח למיקסר וללוש 5 דקות [לישה של בצק ללחם חיבת להיות לישה טובה]

לאחר הלישה אין צורך בתפיחה [באחריות] אלא ישר להוציא מהמיקסר, לחתוך 500 גרם [יוצא 2 לחמים + ] ולעבד לצורה של לחם. לשים בתבניות אינגליש קייק משומנות ,לכסות במגבת למשך 1 שעה [אפשר לחרוץ 3 חריצים על כל לחם אחרי 20 דקות ולהמשיך את התפיחה]

לחמם תנור ל 110 מעלות ולהכניס לתנור. אחרי 10 דקות להעלות את החום ל 190 מעלות עד להשחמה יפה. אפשר גם להקיש על הלחם- צליל חלול= לחם מוכן.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1