חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
זיתים שחורים במלח בישול
החומרים הדרושים:
להמתקת הזיתים:
קילו זיתים שחורים טריים
300 גרם מלח בישול

לשלב הכבישה:
שמן
מיץ לימון
פרוסות משני לימונים בשלים
אופן ההכנה:
לשטוף ולנקות מהזיתים השחורים כל שאריות עלים. להכניס לקערה גדולה את הזיתים. לשפוך עליהם את מלח הבישול. במשך 10 ימים להפוך ולערבב פעמיים ביום. (לא להחליף מלח ולא להוסיף מים) בתום עשרה ימים ואפשר גם קודם, לבדוק אם המרירות יצאה לגמרי.
לשטוף הייטב את הזיתים, להכניס לצנצנת ועליהם לימון עם קצת מים, שליש כוס שמן ולכסות בפרוסות לימון. לאטום ולהנות מכל זית ומחדוות היצירה.... לשמור במקרר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1