מסדרים את הפרי הנקי בפיירקס רחב מאוד. מרתיחים-ממיסים את הסוכר עם כוס מים ושופכים על הפרי.. דואגים לכסות את כל הפרי בנוזל. מכסים את הפיירקס בחיתול בד. מניחים מעל זכוכית שקופה היוצרת אפקט של חממה (חלון ישן למשל שנשאר משיפוץ הבית או אצל הזגג) ומניחים בשמש למשך שבועיים לערך. במהלך השבועיים יש להקפיד לבדוק מידי יום שהפרי מכוסה בסירופ, להפוך מידי פעם, למתוח את החיתול ולוודא שאין נמלים בסביבה.
אולי קצת מתיש אבל טעם הקונפיטורה המתקבל שווה כל מאמץ. אחרי שבועיים לערך כאשר הפרי רך אבל שלם, יש לאחסן בצינצנות שקופות ולהתגאות... |