חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
פלפלים ממולאים כבושים של אמא
החומרים הדרושים:
8 פלפלים בהירים נקיים מגרעינים
כרוב קצוץ דק מאוד
גבעולי סלרי ירוק קצוץ דק
8 שיני שום שלמות
גבעולי שמיר
צנצנת רחבה להחמצה.
מים,מלח בישול וחומץ
אופן ההכנה:
מרוקנים את הפלפלים מגרעינים ומקפידים לשמור על שלמות הדפנות. בקערה מערבבים את הכרוב והסלרי הקצוצים וממלאים את הפלפלים. רצוי לדחוס בזהירות כי הכרוב מצטמק בתהליך הכבישה. מכינים בצינצנת מים מהולים במלח וחומץ. בגובה מחצית הצינצנת מכניסים את הפלפלים הממולאים ושומרים שלא יתהפכו. רצוי לצופף! בין הפילפלים מכניסים שיני שום ושמיר.
מניחים מעל לכל עלי גפן לכסוי או עלה גדול של כרוב ואוטמים.
אחרי יום רצוי לטעום את מידת המליחות ולתקן פי הצורך. להעמיד על השיש באור יום ולהמתין לכל ביס בסבלנות.
טיפים מיוחדים:
הפלפלים חגיגיים להגשה ומתאימים לפיקניק של יום העצמאות או ל"ג בעומר.
רמת הקושי:
1