חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
כרובית ופטריות יער
החומרים הדרושים:
כרובית בינונית.
מגש פטריות יער
פטרוזיליה קצוצה דק.
1-תיבולית בטעם סיני
1 תיבולית בטעם שום שמיר [של קנור].
1-כפית אב' מרק עוף.
1/2 כפית אב' שום גבישי.
פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
1- בצל בינוני פרוס גס.
שמן 2- כפות לערך.
אופן ההכנה:
להכניס את הכרובית בתוך שקית נילון - למיקרוגל למשך כ-4 דק'. לצנן, לאחר מכן לפורר אותה לפרחים בינונים. את פטריות היער לחתוך לחתיכות בינוניות.
לטגן את הבצל במחבת עמוקה ורחבה במעט שמן קנולה או זית.[אני משתמשת בשמן זית משובח] עד שיזהיב. להוסיף את הפטריות ואח"כ את פרחי הכרובית. לערבב בקלות. להמיס את 2 התיבוליות ואב' המרק במעט מים חמים ולצקת על התבשיל. להוסיף את הפלפל שחור גרוס. אב' השום, ופטרוזיליה.
לערבב שוב בעדינות ולהוסיף מעט מים חמים לתבשיל רק על מנת לשמור שלא ידבק. להנמיך את האש לחום נמוך ומדי פעם לא לשכוח לערבב.
משך הבישול כ-40 דק' לערך, התבשיל מקבל צבע כהה מהפטריות.
להגיש חם ולפזר מעל פטרוזיליה טריה קצוצה דק.
מצויין כתוספת לכל ארוחה.
טיפים מיוחדים:
ניתן לפזר מעל גבינה פיקנטית מגוררת בעת ההגשה. בעיקרון מתאים למאכלי בשר וחלב. שומרי כשרות יכולים ללא הגבינה.
רמת הקושי:
1