חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
אורז עם אפונה וגזרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 כוס אורז שטוף
1 קופסא אפונה וגזר
1 קישוא בינוני פרוס
2 כוסות מים לבישול האורז+ קורט מלח וכפית שמן
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
מלח, פלפל, קורט סוכר
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את האורז, מביאים שוב לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-15 דקות.

בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את
פרוסות הקישוא ומזהיבים מעט. מוסיפים את האפונה/גזר
המסוננים(מהקופסא) ובוחשים קלות. מתבלים, מוסיפים עשבי
תיבול ואת האורז המבושל, ומגישים חם.
טיפים מיוחדים:
אותה תוספת ניתן להגיש עם פסטה במקום אורז.כמו כן אפשר
להוסיף כל ירק אחר.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
טו בשבט