|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 1 כוס אורז שטוף
1 קופסא אפונה וגזר
1 קישוא בינוני פרוס
2 כוסות מים לבישול האורז+ קורט מלח וכפית שמן
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
מלח, פלפל, קורט סוכר
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן זית לטיגון הבצל | | אופן ההכנה: | מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את האורז, מביאים שוב לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-15 דקות.
בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את
פרוסות הקישוא ומזהיבים מעט. מוסיפים את האפונה/גזר
המסוננים(מהקופסא) ובוחשים קלות. מתבלים, מוסיפים עשבי
תיבול ואת האורז המבושל, ומגישים חם. | | טיפים מיוחדים: | אותה תוספת ניתן להגיש עם פסטה במקום אורז.כמו כן אפשר
להוסיף כל ירק אחר. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | טו בשבט |
| | | |