|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 1.1/2 כוס אורז רגיל או מלא שטוף
2.5 כוסות מים
קורט מלח וכף שמן לבישול האורז
250 גרם עלי תרד שטופים
2 בצלים קצוצים דק
3-4 כפות שמן לטיגון הבצלים ולאידוי התרד
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל לפי טעם
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כוס אפונה/גזר של סנפרוסט | | אופן ההכנה: | את המתכון הזה "ירשתי" מאימי ז"ל. התוספת שלי היא הירקות של
סנפרוסט ( כמובן אפשר להוסיף סוגים אחרים של ירקות).
המתכון הזה שייך לזן של מתכונים צנועים של פעם - עם מעט
מרכיבים וטעמים פשוטים שמביאים לתוצאה טעימה ומשביעה..
להרתיח מים מלח ושמן, להכניס את האורז ולהביא שוב לרתיחה,
להקטין את האש ולכסות את הסיר. לבדוק אחרי כ-10-15 דקות.
לכסות את הסיר במגבת.
בינתיים לחמם שמן במחבת, לטגן בצלים, להוסיף עלי התרד תוך
בחישה עדינה, לא לבשל יותר מדי אלא עד שהם מתרככים מעט
ו"נובלים". לתבל במלח ופלפל ,אגוז מוסקט ומעט לימון.
לערבב את האורז עם תערובת התרד והירקות, לתקן תיבול אם צריך. | | טיפים מיוחדים: | תוספת נהדרת לבשר, עוף ודגים | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פסח |
| | | |