חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מרק שעועית לבנהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
300 גרם שעועית שהושרתה במים לילה קודם(להחליף את המים מדי 3-4 שעות)
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן זית לטיגון
1-2 גזר
1 כרשה
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי + עלים
1-2 פלפל אדום ו/או צהוב
2-3 כפות אבקת מרק עוף
1-2 עצמות עגל (לא הכרחי, אבל טעים)
1 קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
6 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי כל הירקות)
אופן ההכנה:
לקצוץ את כל הירקות למרק. לטגן את הבצל והכרשה בשמן זית, להוסיף
את הפלפלים, גזרים, יתר הירקות הקצוצים והשעועית השטופה,
אבקת מרק, עגבניות מרוסקות.
להכניס הכל לסיר לחץ להוסיף את המים עד לכיסוי כל הירקות, ולבשל
כ-שעה.

במידה ומכניסים גם את עצמות העגל - יש לבשל שעה וחצי.
טיפים מיוחדים:
אפשרות הגשה משמינה אבל טעימה מאד:
---------------------------------
בנפרד לטגן 1 בצל גדול קצוץ בשמן זית, להוסיף פיסות חזה אווז ופרוסות קבנוס, לערבב יחד עד הזהבה.
להוסיף תערובת זו למרק, להביא לרתיחה ולכבות את האש.
רמת הקושי:
2