|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 1 בטטה גדולה
150 גרם דלעת
2 גזרים
1 פלפל אדום
1 פלפל כתום
1 בצל גדול
1 כרישה
2 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 קולורבי
1 לפת
1 ברוקולי או כרובית
1 קישוא
1 תפוח אדמה
1 עגבניה קלופה
חצי לימון כבוש
2-3 כפות רסק עגבניות ו/או מיץ עגבניות
2-3 כפות אבקת מרק
2-3 גבעולי סלרי
10 גבעולי פטרוזיליה
קורט תבלין חוויאג'
כפית זעתר יבש, פלפל שחור גרוס
קורט כורכום,
2-3 כפות שמן זית לטיגון
מים רותחים לכיסוי הירקות, בערך 6 כוסות
2 כפות מיץ לימון/חומץ | | אופן ההכנה: | לשטוף את כל הירקות, לקלוף ולחתוך לקוביות.
לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית,להוסיף מלח ותבלינים, להוסיף את הגזר,
לערבב דקה,להוסיף את הפלפלים תוך ערבוב, את העגבניה והלימון כבוש ולהמשיך לבשל על אש קטנה 2-3 דקות.
להוסיף את יתר הירקות ואת המים הרותחים, את רסק העגבניות, את
הלימון או החומץ, לתבל באבקת מרק ולהמשיך לבשל על אש קטנה בסיר
מכוסה כ-30-40 דקות.
לקראת סוף הבישול, לתקן תיבול לפי הטעם, אם יש צורך. | | טיפים מיוחדים: | טעים להגשה כמות שהוא, ועוד יותר טעים אם מוסיפים כף שמנת או יוגורט לכל מנה | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פסח,שבועות |
| | | |