|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
1 סלסלה פטריות בייבי פורטובלו פרוסות
1 סלסלה פטריות שינוקי פרוסות
2 בצלים קצוצים
1 כרישה קצוצה
2-3 גבעולי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה פרוסים
1 שן שום קצוצה
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1 שמנת לבישול
מלח, פלפל לבן, כמה גרגרי צ'ילי
1-2 כפות אבקת מרק
מים חמים לכיסוי הירקות
שמן זית מעורב בשמן תירס לטיגון
מיץ לימון למניעת השחרה של הפטריות
1-2 כפיות חומץ | | אופן ההכנה: | מנקים את הפטריות ויוצקים עליהן את מיץ הלימון. פורסים אותן.
מזהיבים את הבצל, הכרישה, ושורשי הפטרוזיליה בשמן, מוסיפים את
הפטריות והתבלינים וממשיכים לטגן על אש קטנה כ-5 דקות. מוסיפים
את המים החמים, גבעולי הסלרי ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש
ומבשלים עוד כ-20 דקות. מוסיפים את השמנת תוך כדי בחישה ומכבים.
מוסיפים את החומץ, השמיר/פטרוזיליה הקצוצים ומגישים. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | טו בשבט,פסח |
| | | |