חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מרק תפוחי אדמה כפרילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
4-5 תפוחי אדמה (800 גרם בערך) חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1-2 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
4-5 בצלים קצוצים
1 כרישה קצוצה
כ-10 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוץ
200 גרם גבינת צ'דר או קשקוול חתוכה לקוביות
350-400 גרם חזה אווז חתוך לקוביות(או פטריות- לשומרי כשרות)
שמן זית לטיגון
300 גרם גרגרי תירס משומר(1 קופסא)
250 גרם שמנת לבישול 15% (1 קופסא)
8-10 כוסות מים רותחים
3-4 כפות אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור לפי טעם
1 כפית שטוחה כורכום
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מזהיבים את קוביות חזה האווז/פטריות בשמן זית.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים והכרישה וממשיכים להזהיב. מוסיפים פלפל
שחור, מלח, כורכום וקורט אגוז מוסקט ומטגנים כדקה. עכשיו מוסיפים את
השום הקצוץ, את קוביות הסלרי ושורש הפטרוזיליה, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את המים ואבקת המרק, או ציר עוף אמיתי(לשומרי כשרות-
א.מרק פרווה, כמובן).

אם תפוחי האדמה הם צעירים ו"חדשים", מספיק לשטוף אותם במים
וסבון ואין צורך לקלף אותם. חותכים לקוביות ומוסיפים אותם בשלב
זה לסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כרבע שעה
עד 20 דקות, או עד שהירקות רכים.

מוסיפים את גרעיני התירס, את הפטרוזיליה, השמנת לבישול
ואת קוביות הגבינה תוך בחישה קלה וממשיכים לבשל על אש
בינונית עוד כ-5 דקות.

מגישים עם לחמניות טריות או טוסטים. משהו.. משהו..
טיפים מיוחדים:
במקום גרעיני תירס משומרים אפשר להשתמש בתירס טרי אך יש להרתיח אותם בנפרד למשך מספר דקות ואחר כך להוסיף למרק.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה