|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 250 גרם אפונה יבשה
250 גרם גריסים
1 קופסא גזר/אפונה או 1/3 שקית סנפרוסט
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום
3-4 כפות שמן זית לטיגון
3 גבעולי סלרי עלים + חצי חבילה שמיר
כ-3 כפות מרק עוף
מלח, פלפל שחור, זעתר יבש
מים רותחים לכיסוי הירקות | | אופן ההכנה: | שוטפים את האפונה במים עד שיוצאים מים צלולים. שמים בקערה
ומשרים במים כשעה-שעתיים.
כנ"ל לגבי הגריסים.
בסיר מזהיבים את הבצלים והשום בשמן זית , מוסיפים אפונה וגריסים,
בוחשים קלות , ויוצקים מים רותחים פי שתיים מכמות האפונה והגריסים.
מוסיפים את תוכן הקופסא אפונה גזר(ללא המים), מתבלים באבקת מרק
ויתר התבלינים. שמים את הסלרי והשמיר בשקית קוקי סגורה, מחוררים
אותה במזלג בשניים שלשה מקומות ומניחים אותה בתוך סיר המרק.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים
כשעה או יותר עד שהאפונה והגריסים רכים.
מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים בסיר כי האפונה היבשה והגריסים
נוטים לספוג נוזלים. אם חסר להוסיף רק מים רותחים ולא קרים, אחרת
האפונה נשארת קשה.
לקראת סוף הבישול טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול לפי
הטעם.
מתקבל מרק עשיר ומשביע שמתאים במיוחד לימים הקרים. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | חנוכה |
| | | |