חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חצילים ברוטב עגבניותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1-2 חצילים בינוניים מקולפים
100 גרם רסק עגבניות (1 קופסא קטנה)
1/2 כוס מיץ עגבניות
1-2 בצלים פרוסים גס
4-5 שיני שום פרוסות
2 כפיות רוטב סוייה
2 כפיות רכז רימונים
מיץ מלימון אחד
340 גרם גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסא)
1/2 כפית כורכום
1-2 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
קורט סוכר
1-2 פלפלים (אדום, צהוב)
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות או קוביות גדולות ומטגנים אותם
בשמן קנולה. מוציאים ומניחים על מגש מרופד במגבות נייר
לספיגת עודפי השמן.

באותה מחבת מטגנים את הבצלים והשום עד הזהבה. מוסיפים תבלינים,
פלפלים וממשיכים לטגן דקה או שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות תוך
בחישה ומעט מים חמים. מוסיפים את יתר המרכיבים (סוייה, רכז
רימונים, מיץ עגבניות ומיץ לימון) ןממשיכים לבשל על אש קטנה עד
שהרוטב מסמיך קצת.

לבסוף מוסיפים את גרגרי החומוס ומחזירים את החצילים לתוך הרוטב
וממשיכים לבשל עוד כ-4-5 דקות על אש קטנה.
טיפים מיוחדים:
אפשר להגיש חם עד פושר, כסלט או תוספת לבשר או דגים.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,חנוכה,סוכות,ראש השנה