|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 2 ק"ג מלפפונים קטנים רחוצים ומנוקים.
1 כפית מלח גס לכל כוס מים
5 גבעולי סלרי
חופן גבעולי שמיר
4-5 שיני שום קלופות וחצויות
1 פלפל חריף קצוץ (אם אוהבים)
1 כף חומץ לכל צנצנת | | אופן ההכנה: | מעמידים את המלפפונים צפופים בצנצנת ומוסיפים להם שום, שמיר
וסלרי וכן פלפל חריף. מודדים כוסות מים וכפיות מלח גס בהתאם
ומרתיחים בסיר. שופכים את המים על המלפפונים ומוסיפים כף חומץ
לכל צנצנת.
מעמידים את הצנצנות על אדן החלון שיקבלו אור וקצת שמש.
מדי יום מנערים את הצנצנות לפיזור המלח. לאחר מספר ימים
המלפפונים
משנים את צבעם ואז אפשר לטעום ולבדוק אם מוכנים. לא להכניס
ידיים לצנצנת אלא בעזרת כפפה או מזלג (אחרת זה גורם לעובש).
כאשר מוכן לשמור במקרר. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |