חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
לימון כבושלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
5-6 לימונים בשלים שטופים היטב
כ-3 כפות מלח גס
מיץ מ-2 לימונים
שמן זית לכיסוי הצנצנת
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית זעתר יבש
3-4 עלי מרווה
4-5 שיני שום פרוסות (אם רוצים)
1 פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
לפרוס את הלימונים לפרוסות עם הקליפה, לגלגל אותן במלח גס
ולהניח בצנצנת,לסרוגין -לפזר את התבלינים, להוסיף מיץ לימון ולסגור
את הצנצנת.
אחרי יומיים אחרי שהפרוסות הוציאו מיץ משלהן, להוסיף עוד מיץ
לימון ומעל שמן זית.

אותו תהליך ניתן לעשות גם עם לימונים שלמים חתוכים ל-4 עד בסיס
הגבעול כך שהם נשארים בשלמותם.

אחרי מספר ימים הלימון מוכן. בקיץ רצוי לשמור במקרר.
טיפים מיוחדים:
מצויין לתיבול מאכלי בשר, עוף ודגים וכן סלטים.
רמת הקושי:
1