|
שם המתכון: | חצילים בתחמיץ (חציל מרוקאי) | |
| החומרים הדרושים: | 2 חצילים בינוניים
למרינדה:
כחצי כוס מים
1/3 כוס חומץ 5%
1/2 כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
1 כפית סילאן או סירופ אגאבה
2 שיני שום קצוצות או כתושות
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1-2 כפות רוטב סוייה
קורט כורכום
פלפל, פפריקה מתוקה, זעתר לפי הטעם | | אופן ההכנה: | פורסים את החצילים לפרוסות עם הקליפה, ממליחים ומשאירים
אותם "להזיע" ולהגיר נוזלים, למשך כשעה.
מייבשים את הפרוסות במגבת נייר.
מטגנים בשמן או אופים בתנור. אני מעדיפה לאפות בתנור. מניחים
את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מזלפים שמן על הפרוסות ומתחתיהן, אופים בתנור שחומם מראש
ל-180-190 כחצי שעה או עד שהפרוסות רכות וזהובות.
בינתיים מכינים את המרינדה - מערבבים יחד את כל המרכיבים
ושומרים בצד.
מעבירים את פרוסות החצילים הזהובות לקערת פיירקס, יוצקים
עליהם את המרינדה ומערבבים בעדינות. מצננים
מעט, מכסים בנייר נצמד ושומרים במקרר עד למחרת. | | טיפים מיוחדים: | טעים מאוד, טוב להגשה עם דגים, או בשרים או כמנה ראשונה,
סלט בפני עצמו. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,פסח,טו בשבט,סוכות,ראש השנה |
| | | |