חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
סלט סלק צהוב ו/או קולורבי סגוללחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 סלקים צהובים קלופים ומבושלים עד רך, או
קולורבי סגול או לבן או לפת
1 בצל פרוס
3 שיני שום כתושות

לתחמיץ:

1 עלה דפנה
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מים
1 כפית חרדל
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח, סוכר, פלפל שחור לפי טעם
1 גרגיר פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
בפעם ראשונה שראיתי סלק צהוב בסופר מייד נדלקתי. אני חייבת לנסות
אותו בסלט.ואותו
הדבר קרה לי עם הלפת -קולורבי סגול.. עדיין לא סגורה אם זה קולורבי
או לפת..
ההכנה זהה לשניהם.
פורסים את הסלק לפרוסות דקות ומוסיפים את פרוסות הבצל. מכינים
תחמיץ מכל החומרים ומביאים אותו לרתיחה, ומיד יוצקים על הירקות
והבצל. בסוף מוסיפים את השום הכתוש.

משהים מספר שעות לפני ההגשה.

סלט זה נשמר יפה עד שבועיים במקרר - אם לא חוטפים אותו קודם...
סלט טעים ופיקנטי ומתאים מאוד לבשרים ועוף.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח