|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 3 קישואים זוקיני בינוניים(ירוק כהה) פרוסים
3-4 גזרים מקולפים וחתוכים גס
1 שקית סנפרוסט 800 גרם של כרובית, ברוקולי, גזר
2 לימונים שטופים פרוסים על קליפתם
2 ראשי שום מקולפים ופרוסים
1 סלרי אמריקאי שטוף (גבעולים)
1 צרור שמיר
2-3 פלפלים (אדום, צהוב) פרוסים
1 לימון כבוש חתוך לפלחים
4-6 גרגרי הל כתושים
4-6 גרגרי פלפל אנגלי כתושים
קורט כוסברה טחונה
3-4 עלי דפנה
1 כפית שטוחה מלח על כל כוס מים
2 כפות סוכר
כ6-7 כוסות מים
כ-1 כוס חומץ
1-2 פלפל חריף טרי פרוס ללא גרעינים | | אופן ההכנה: | שמים בסיר מים וחומץ (סופרים את מספר הכוסות) ומוסיפים מלח
בהתאם, (1 כפית שטוחה לכוס מים!)וסוכר. מביאים לרתיחה
וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-8 דקות. מכבים את האש ונותנים
לסיר להצטנן מעט.טועמים את התחמיץ, מתקנים את התיבול אם
יש צורך.
מכינים צנצנות גדולות ונקיות, מרפדים את התחתית בשמיר, סלרי,
שיני שום ופרוסות פלפל חריף, פרוסות לימון ולימון כבוש.
מסדרים את הירקות וביניהם משבצים שוב שמיר, סלרי, שום, תבלינים,
לימונים ופלפל חריף . יוצקים את הנוזלים על הירקות וממלאים כך את
הצנצנות עד למעלה. סוגרים הרמטי.
לאחר יום-יומיים מאחסנים במקרר. | | טיפים מיוחדים: | אפשר להוסיף עוד תבלינים כגון: בהרט, עמבה, כורכום או פפריקה מתוקה,
אבל אני מעדיפה את הגירסה הפשוטה יותר. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פסח,סוכות,ראש השנה |
| | | |