חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
פסטה טרייה מקמח כוסמיןלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
כ-360 גרם קמח כוסמין לבן ומלא =
1.5 כוסות כוסמין לבן +1.5 כוסות כוסמין מלא
3 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
החלטתי להכין פסטה טרייה ואם כבר טרייה אז מקמחים בריאים כמו
הכוסמין. היות וזו פעם ראשונה שאני מכינה (וללא מכונת פסטה)
התוצאה יצאה קצת FREE STYLE ... אבל, לא נורא - ראיתי גם
שפים גדולים קורעים פיסות גדולות של פסטה ואחר כך קוראים לזה
"סגנון כפרי".. אז כן, גם הפסטה שלי יצאה בסגנון כפרי, למה לא?

בקערה שמים את הקמחים המנופים ויוצרים גומה במרכז. שוברים את
הביצים לתוך הגומה מוסיפים מלח ושמן זית ומתחילים לערבב קלות
מהמרכז החוצה. לשים לבצק חלק ומניחים למנוחה מכוסה. היות
שהיום שרב כיסיתי במגבת נייר לחה והכנסתי את הבצק למקרר
ל-20 דקות.

מוציאים על משטח מקומח היטב (על השיש במטבח) מרדדים
ומקפלים כמו ספר. חוזרים על הפעולה כ-3 פעמים. המטרה היא
שהבצק לא יקרע בחיתוך.

מאחר ואין לי מכונת פסטה - רידדתי וחתכתי לאטריות עם גלגלת
פיצה.

מבשלים בהרבה מים רותחים ומלח ומגישים עם רוטב פסטו
או עגבניות, פטריות וכו'
טיפים מיוחדים:
פסטה טרייה ניתן גם להקפיא.
רמת הקושי:
1