חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
ניוקי בטטה/תפוח אדמה עם קמח מלאלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 ק"ג תפוחי אדמה ובטטה
1 ביצה
3/4 כוס קמח מלא
1/4-1/3 כוס קמח רגיל
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט טחון

לרוטב:
1 בצל גדול פרוס
חופן עלי ריחן קצוצים
3-4 עלי מרווה
שמן זית מעורב עם 50 גרם חמאה לטיגון
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט טחון

הערה: יוצאים כ-80 ניוקי גדולים או כ-100 קטנים
אופן ההכנה:
לגבי כמות תפוחי האדמה או הבטטות - אין חוקים. אפשר רק תפוחי
אדמה או רק בטטות או לערבב את שני הסוגים לפי הטעם או לפי
המצאי. ככל שאחוז הבטטות גבוה יותר הניוקי ורדרדים יותר.

מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה במיקרוגל כ-10 דקות תלוי
במיקרו. מקלפים מיד ומועכים לפירה עם מועך תפוחי אדמה ו/או
מזלג. מוסיפים קמח ותבלינים ואת הביצה ומערבבים היטב לבצק
אחיד, מעט דביק. רצוי לצנן כ-חצי שעה/שעה במקרר.

מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. לוקחים חתיכה מהבצק
ויוצרים גליל/נקניק בעובי 1.5-2 ס"מ, עוברים על הגליל עם מזלג
ומטביעים בו דוגמת פסים. חותכים פיסות של 2-3 ס"מ ישר או
באלכסון ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפיה. כך עושים
עד גמר הבצק.

זה השלב שניתן להקפיא את כל הכמות או את חלקה, רצוי לכסות
בנייר אפיה ובנילון נצמד. לפעם הבאה אין צורך להפשיר אלא ישר
להכניס למים הרותחים ולבשל.

מרתיחים מים, מלח וקצת שמן זית בסיר גדול ומתחילים לבשל את
הניוקי. רצוי לבשל אותם בקבוצות של 10. מבשלים כ-2 דקות כל
קבוצה עד שהם עולים על פני המים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים
בכלי זכוכית או פירקס. ממשיכים כך עד גמר הכמות שרוצים לבשל.

הרוטב:
מזהיבים היטב את הבצל בשמן זית,או בשמן זית עם חמאה, מוסיפים
את המרווה והריחן, ואת התבלינים ויוצקים ישירות על הניוקי המוכנים.
טיפים מיוחדים:
להגשה כתוספת לבשר או עוף או כמנה בפני עצמה.
רמת הקושי:
1