חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
כיסונים (קרפלך)לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 כוסות מים
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח רגיל או קמח כוסמין לבן
2 ביצים
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם חמאה ומלח בסיר. בנפרד שמים 2 כוסות קמח
בקערה וכשהמים רותחים שופכים אותם לקערה בבת אחת ומערבבים
היטב.

לאחר צינון קצר מוסיפים את הביצים ואת יתרת הקמח לסירוגין ותוך
ערבוב מתמיד עד שמתקבל בצק חלק. הבצק שמתקבל דומה לעיסה
רכה ומעט דביקה אך לאחר צינון הופך לבצק גמיש ועדין.

משהים במקרר לשעה בערך, אבל בהחלט הבצק נשמר אפילו עד
למחרת בקרור.

מוציאים את הבצק מחלקים למספר כדורים על משטח עבודה מקומח.
מרדדים כל כדור לעלה. עם כוס יוצרים עיגולים וממלאים במלית הרצוייה,
מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים היטב בקצוות.
אפשר לסמן "דוגמא" בעזרת מזלג.

מבשלים במים רותחים עם מעט שמן כ-5 דקות עד שהכיסונים צפים
למעלה ועוד כ-2 דקות נוספות לאחר שצפו ועלו.

אפשר למלא במיגוון מליות מתוקות (גבינה, פירות) או מלוחות(גבינות
מלוחות, תפוחי אדמה) וכן בשר וכבד עוף וכו' (ראה פרק מליות וקרמים)

להגשה:
כיסונים שמולאו בבשר או כבד עוף מגישים במרק עוף. כיסונים במלית
תפוחי אדמה מגישים כתוספת לבשר או כמנה בפני עצמה.
נהוג להכין רוטב מחמאה, בצל מטוגן (או בצל מוזהב של "דורות")
ועלי מרווה ולצקת על הקרפלך. מחממים ביחד ומגישים.
טיפים מיוחדים:
הכמות מספיקה בערך ל90-70 כיסונים,תלוי בגודל המיקד. אם כבר
מכינים רצוי להכין כמות כפולה ולהקפיא לפני הבישול, אח"כ מוציאים
חלק לפי הצורך קפואים ומבשלים כרגיל. (חימום מחדש רצוי במיקרו,
כי בתנור הבצק מתיבש והם נוטים להידבק אחד לשני ולתבנית.)
רמת הקושי:
3
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים,חנוכה,סוכות,ראש השנה