|
שם המתכון: | דלעת ערמונים וחצילי זברה במילוי בשר אורז וירקות | |
| החומרים הדרושים: | 1 דלעת בינונית או 6 קטנות
2-3 חצילי זברה בינוניים
500 גרם בשר בקר/כבש או שווארמה הודו טחון
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצות
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית של -זעתר טחון, פלפל אנגלי, צ'ילי יבש, בהראט, ג'ינג'ר טחון,כוסברה טחון, כורכום, אגוז מוסקט טחון,
1 כף רוטב סוייה
קורט אבקת סודה לשתייה
שמן זית לטיגון ולמריחה בצד הפנימי של הדלעת והחצילים
1/2 כוס אורז מלא מבושל
בטטה קלופה וחתוכה מבושלת
פטרוזיליה/שמיר קצוצים דק
1 ביצה
עגבנייה חתוכה לפרוסות
ציר מרק עוף (או כ-3 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף) לתוך התבנית | | אופן ההכנה: | שוטפים היטב את הדלעות והחצילים ומיבשים. בדלעות - מרככים אותן
במיקרו מספר דקות ואז חוצים אותן לשניים, מרוקנים את הגרעינים
והסיבים. חוצים לשניים את החצילים (לאורך) ומרוקנים בכפית את
התוך. מטגנים את התוך עד שמתרכך ואז קוצצים במעבד, או בסכין.
מורחים כל דלעת וחציל מבפנים עם שמן זית ותבלינים ומעמידים אותן
בתבנית.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים תבלינים, מוסיפים את הבצלים והשום
ומזהיבים קלות.
בקערה מוסיפים לבשר את אבקת הסודה, התוך של החצילים, הבצלים
והשום המטוגנים, האורז והבטטה , הסויה, ביצה, פטרוזיליה/שמיר
ומערבבים היטב. ממלאים את הדלעת והחצילים בתערובת ומניחים
מלמעלה את פרוסות העגבנייה. יוצקים את ציר המרק לתבנית עד
גובה של כ-2 ס"מ, מכסים בנייר כסף או נייר אפייה ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל-170-180 מעלות למשך כשעה או יותר (לבדוק).
אם צריך ממשיכים לאפות עד שהדלעת והחצילים שחומים ורכים. | | טיפים מיוחדים: | תבשיל טעים ביותר, דורש קצת התעסקות אבל התוצאה ממש ראוייה... | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |