|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 1 ברווז שלם במשקל 4-5 ק"ג
1 לימון פרוס+מיץ
1 תפוז פרוס+מיץ
1 תפוח עץ פרוס
1 ראש שום מפורק
2-3 ענפי רוזמרין
פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קינמון, בהרט, כורכום
שמן זית | | אופן ההכנה: | לא תמיד ניתן למצוא בסופר ברווז, והפעם ראיתי והחלטתי לנסות. יצא
טעים ביותר.
מושחים את הברווז בתבלינים ושמן זית ומניחים אותו בתבנית פיירקס
שתכיל אותו בנוחיות. מרפדים את התבנית ופנים הברווז בפרוסות
הלימון, התפוז , התפוח ושיני השום. אופים בתנור שחומם מראש
ל-180 כשעתיים, תוך כדי האפייה מרטיבים את העוף ברוטב שנוצר. | | טיפים מיוחדים: | בכוונה אין תוספת מלח כי העוף כבר מוכשר. אם אתם מאוד אוהבים מלוח ניתן להוסיף אבל לטעמי אין צורך. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פורים,חנוכה |
| | | |