|
שם המתכון: | דלעת יפנית ופלפלים במילוי בשר ברוטב עגבניות | |
| החומרים הדרושים: | 4 פלפלים
2 דלעות יפניות
300 גרם בשר טחון מעורב (עגל/כבש/הודו או עוף)
1/2 כוס אורז
3-4 שיני שום קצוצות
1/3 כפית אבקת סודה לשתייה
צרור פטרוזיליה/שמיר/כוסברה קצוצים
2 פרוסות לחם ללא הקרום מורטבות וסחוטות
מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
2 בצלים קצוצים
הרוטב:
4-5 עגבניות בשלות
2-3 שיני שום
1 בצל גדול קצוץ
פלפל חריף קצוץ או 2 קוביות צ'ילי של "דורות"
חופן עלי ריחן או 3-4 קוביות ריחן של "דורות"
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1/3 כפית מלח גס
1 כוס יין לבן | | אופן ההכנה: | חותכים לדלעות ולפלפלים את הכיפה ושומרים - מרוקנים אותם
מגרעינים ושוטפים.
את האורז מבשלים חצי בישול (כ-10 דקות במים רותחים).
מכינים את תערובת הבשר - מתבלים, מוסיפים לחם,שום בצל ועשבי
תיבול, אורז ואבקת סודה, מערבבים ולשים היטב.
ממלאים בכף את הדלעות והפלפלים וסוגרים עם הכיפות. מסדרים את
הירקות הממולאים בתבנית משומנת או בסיר רחב שמתאים לתנור.
מכינים את הרוטב - מוסיפים את כל החומרים לרוטב , מרתיחים ויוצקים
בזהירות על הירקות שבתבנית. מכסים בנייר אלומיניום או קוקי אופים
בתנור בחום 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים בתנור. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |