חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
DROB DE PUI- או - פשטידת עוף עם ביצים ועשבי תיבול-מקור רומנילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם בשר עוף מבושל או כבד עוף צלוי
6 ביצים קשות
8 ביצים טרופות
1 ראש שום יבש + 1 ראש שום ירוק
צרור שמיר ופטרוזיליה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
הפשטידה הזו דומה מאוד גם ל"קלופס" הפולני וגם ל"מעקודה"
המרוקאית, ולמעשה יש לה המון וריאציות. יש שנוהגים להכין אותה
מבשר טלה, מחלקים פנימיים, מוסיפים ירקות שונים ובעיקר המון ביצים .

ההכנה קלה מאוד והתוצאה טעימה בהחלט.

1. מפרידים את בשר העוף מהעצמות וחותכים לקוביות או פיסות דקות.

2. קוצצים את השום ועשבי התיבול.

3. חותכים את הביצים הקשות לרבעים או קוביות.

4. מאחדים את העוף, הביצים ועשבי התיבול בקערה אחת ויוצקים
עליהם את הביצים הטרופות . מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומערבבים
בעדינות כדי לא לפורר את הביצים הקשות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת
בנייר אפייה.

6. אופים בחום בינוני 170-180 עד שהפשטידה משחימה. מצננים
במקרר מספר שעות ורק אחר כך מעבירים לצלחת הגשה.

פורסים פרוסות ומגישים .
טיפים מיוחדים:
מתאים לארוחה קלה עם סלט או כמנה ראשונה.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח