|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 2 חצילים פרוסים לאורכם
300 גרם בשר טחון מעורב עגל/עוף
1 ביצה טרופה
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה/שמיר קצוצים
מלח, פלפל , זעתר וקורט קינמון
קורט סודה לשתייה
50 גרם צנוברים
שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
פירורי לחם או קמח מצה
| | אופן ההכנה: | מערבבים את חומרי המלית ומשהים מספר דקות.
בינתיים מכניסים את פרוסות החצילים בכלי למיקרו ומבשלים כ-3-4 דקות. מצננים מעט.
ממלאים בכפית כל פרוסת חציל ומגלגלים אותה ונועצים בה קיסם עץ. כך עם יתר הפרוסות עד גמר המלית.
טובלים כל גלילה בביצה ואח"כ בפירורי לחם או קמח מצה ומטגנים מכל הצדדים עד הזהבה. מניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן. | | טיפים מיוחדים: | אפשר להוסיף למלית תפוח אדמה מבושל ומגורר, או סלט חצילים קלויים (כ-2 כפות) | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |