|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 1 ק"ג כתף עגל חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
3 גזרים קלופים ופרוסים
3-4 שיני שום פרוסות
2-3 גבעולי סלרי
1 עלה דפנה
1 כוס יין אדום יבש או יין לבן
מים רותחים לכיסוי הבשר
מלח, פלפל גרוס שחור, זעתר יבש
קורט כורכום, קורט בהראט, קורט קינמון
1 כף פפריקה מתוקה או קורט חריפה
שמן זית או קנולה לטיגון | | אופן ההכנה: | מזהיבים בצלים ופרוסות שום בשמן זית, מוסיפים את קוביות הבשר
וצולים אותן מכל הצדדים. מוסיפים את יתר הירקות ועלה הדפנה,
יוצקים יין ומים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל בסיר
מכוסה חלקית בין שעתיים לשלוש שעות, כאשר מדי פעם בודקים אם
יש מספיק נוזלים.
ניתן לקצר את התהליך אם אחרי צליית הבשר מכניסים את כל
המרכיבים לסיר לחץ למשך כשעה.
מגישים בלווית תפוחי אדמה מבושלים, או מחית תפוחי אדמה, או
ניוקי (ראה מתכון במדור פסטות). | | טיפים מיוחדים: | ניתן להוסיף לגולש בסוף הבישול קוביות חצילים מטוגנות. | | רמת הקושי: | 2 |
| | | |