שם המתכון: |
מאפה גבינות מלוחות - "קרמשניט מלוח" | |
|
החומרים הדרושים: |
1 חבילה של בצק עלים מקמח מלא (להשיג בעדן מרקט)
למלית:
100 גרם גבינה צפתית 5%
500 גרם גבינת כנען 5%
250 גרם גבינה בולגרית 5%
50 גרם גבינת רוקפורט
200 גרם גבינת קשקבל
2-3 כפות יוגורט כבשים 5% של גד
2 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לציפוי: ביצה טרופה עם כפית שמן קנולה
לקישוט: סומסום |
|
אופן ההכנה: |
פורשים את בצק העלים על נייר אפייה - גוזרים ממנו 2 עלים בגודל של בערך 25X35 ס"מ. מצננים אותם במקפיא כ-15 דקות.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.אופים עלה אחד 1/2 אפייה ומצננים.
בקערה מערבבים/מגררים את כל הגבינות, מוסיפים את היוגורט, הביצים ואגוז המוסקט. אין צורך להוסיף מלח - יש מספיק מלח בגבינות.
יוצקים את תערובת הגבינות על עלה הבצק האפוי למחצה ומכסים בעלה השני. מורחים בביצה הטרופה ומפזרים מעט סומסום.
אופים בחום 180-200 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
פורסים לריבועים ומגישים. |
|
טיפים מיוחדים: |
|
|
רמת הקושי: |
1 |
מתכון זה מתאים לחגים: |
שבועות |