חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מאפה בצק עם מילוי תרד וגבינותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 חבילה בצק עלים מוכן- או
בצק פריך שמכינים בבית-
350 גרם קמח רגיל או קמח כוסמין לבן
200 גרם חמאה
1 יוגורט
קורט מלח

למילוי:
300 גרם עלי תרד שטופים
1 בצל קצוץ
שמן קנולה לטיגון
250 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינת שמנת 5%
200 גרם גבינת ריקוטה 5%
200 גרם גבינת קשקבל
2-3 כפות יוגורט עזים
1 ביצה
פלפל שחור גרוס, זעתר
קורט אגוז מוסקט
2 כפות קונפלור או קמח קינואה

לציפוי: ביצה טרופה וסומסום או קצח
אופן ההכנה:
לשים את המרכיבים לבצק אחיד ומצננים מספר שעות או עד למחרת.
.
מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן, מוסיפים קורט מלח ותבלינים.
מוסיפים את עלי התרד ובוחשים בעדינות עד שהם "נובלים" קמעא.
מצננים,

בקערה נפרדת מרסקים את כל הגבינות, מוסיפים ביצה ועלי התרד'
קורנפלור או קינואה.מתקנים תיבול אם צריך.

מרדדים את הבצק (עלים מוכן או הפריך) לעלה. מורחים עליו את
המלית ומגלגלים לרולדה. מצפים בביצה טרופה, מסמנים מנות
ומפזרים סומסום או קצח.
אופים בתנור חם 200-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות