חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מאפה בצק עלים או מלאווח מקמח מלא עם מילוי תפוחי אדמה "קניש" או גבינותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 חבילה של בצק עלים מוכן (400 גרם)או חבילת עלי מלאווח מקמח
מלא חצי מופשרת
למלית תפוחי אדמה:
4-5 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים למחית
מלח, פלפל ,קורט אגוז מוסקט טחון
1 בצל קצוץ ומטוגן
50 גרם חמאת עיזים או רגילה
1/3 כוס חלב עיזים או רגיל

למלית הגבינות:
50 גרם גבינת רוקפור מגוררת
50 גרם גבינת קשקוול מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית 3% מגוררת
1 גביע גבינה לבנה 5% או קוטג' 5%
5-6 זיתים מגולענים וקצוצים
זעתר
5 עלי ריחן קצוצים
1 ביצה טרופה
1 כף קמח כוסמין

לציפוי: 1 ביצה טרופה ומעט סומסום,קצח אן זעתר וגבינת קשקוול
מגוררת למאפים עם הגבינות
אופן ההכנה:
מלית תפו"א ובצל מטוגן:

להוסיף את הבצל המטוגן למחית תפוחי האדמה ,להוסיף את החמאה
והחלב ולערבב למחית אחידה. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולצנן
מעט.

מלית הגבינות:
מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים.שומרים במקרר.


לרדד את הבצק ל-2-3 עלים. לחלק את המלית בין העלים ולגלגל
לרולדה. לסמן מנות ולמרוח בביצה טרופה ולפזר סומסום או קצח
ולמאפים עם מלית הגבינות לפזר זעתר ומעט גבינת קשקוול מגוררת.

להניח בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה למרוח בביצה טרופה
ולפזר סומסום או קצח ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190-200
מעלות כ-25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

חוזרים על אותו תהליך עם עלי המלוואח.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,סוכות,ראש השנה