|
שם המתכון: | מאפה חביתיות במילוי גבינות, חצילים ופלפלים (טרין) | |
| החומרים הדרושים: | 10 חביתיות (1/2 חבילה של עלי בלינצ'ס קפואים)
למלית:
______
1 חציל קטן פרוס לפרוסות
2-3 פלפלים אדומים קלויים
1 תפוח אדמה מבושל ומרוסק
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה מעושנת מגוררת
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50 גרם גבינה צפתית מפוררת
2 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל
חופן עלי ריחן קצוצים
תבנית אינגליש קייק משומנת | | אופן ההכנה: | הערה: את המאפה צריך להכין יום מראש ולשמור במקרר.
תערובת הגבינות לעיל היא בגדר הצעה בלבד, אפשר להשתמש
כמובן גם בגבינות מסוגים אחרים, לפי הטעם או לפי מה שיש בבית.
את החציל הפרוס שמים בכלי פיירקס ומכניסים למיקרוגל ל2-3
דקות, רק לריכוך חלקי. מוציאים ומקררים.
את הפלפלים קולים (ראו מתכון כנ"ל בקטגורית סלטים) או קונים מוכן.
חוצים אותם ומנקים מגרעינים, מספיגים את הנוזלים.
מערבבים יחד את כל הגבינות, הביצים והתבלינים לתערובת אחידה.
מרפדים את התבנית ב-8 חביתיות כשהשוליים שלהן גולשים מעבר
לתבנית.
מסדרים את פרוסות החציל על התחתית. יוצקים חלק מכמות המלית
ומישרים בכף. מסדרים מעל שורה של פרוסות פלפלים ושוב חלק
מהמלית. ממשיכים עם שורה חצילים, מלית, פלפלים וכו' עד גמר
הירקות והמלית.
מכסים ב-2 עלי בלינצ'ס הנותרים ומקפלים מעליהם את השוליים
של 8 הבלינצ'ס. מהדקים היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות או עד שפני
החביתיות מזהיבים מעט. משאירים את המאפה בתנור מכובה עוד
כ-10 דקות.
כאמור, שומרים במקרר יום שלם לפני ההגשה.
להגשה - הופכים את התבנית על מגש פיירקס. אפשר להגיש קר,
אבל לטעמי יותר טעים אם מחממים קצת בתנור ומגישים חמים או פושר. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 2 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות |
| | | |