|
שם המתכון: | מאפה חביתיות במילוי תרד וגבינה | |
| החומרים הדרושים: | לחביתיות:
_________
2 ביצים
3/4 כוס חלב או מים
קורט מלח
1/2 כוס קמח
1 כף שמן
אפשרות נוספת - חביתיות מוכנות מופשרות
למלית:
______
1 חבילה עלי תרד
150 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 כף קמח
1 בצל קצוץ | | אופן ההכנה: | מערבבים את החומרים לחביתיות. משמנים מחבת קטנה ומחממים.
יוצקים במצקת כמות קטנה למחבת ומנענעים את המחבת שהבלילה
תתפשט. כאשר פני החביתית מעלים בועות הופכים לדקה לצד השני
ומורידים. כך ממשיכים עם כל הכמות.
מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את התרד ומערבבים קלות עד
שעלי התרד "נובלים". מורידים מהאש ומצננים מעט.
מערבבים את החומרים למלית ומוסיפים אליהם את התרד.
מכינים תבנית לתנור מרופדת בנייר אפייה שעליה יונח/ו המאפה/ים.
לוקחים בכף כמות קטנה ומורחים חביתית אחת, מכסים בחביתית
נוספת. יוצרים "מגדל" של כ-6 חביתיות ואפשר להמשיך כך וליצור
"מגדל" נוסף, עד גמר המלית והחביתיות.
מכניסים את התבנית עם המגדל/ים לתנור חם 180 מעלות לכ-10-15
דקות או עד שהמאפה מזהיב. פורסים למשולשים ומגישים. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |