חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
לימונצ'לו - ליקר לימוניםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
קליפה צהובה מ-15 לימונים
2 בקבוקי וודקה לימון או וודקה אחרת עם אחוז אלכוהול גבוה
4 כוסות סוכר
5 כוסות מים
1-2 צנצנות זכוכית גדולות
אופן ההכנה:
למשקה הזה התודעתי בטיול לאיטליה, יותר מדוייק בביקור
בסורנטו ובאי קפרי. הלימונים שם נראים יותר כמו מלונים.
למשקה יש כמובן טעם לימוני אבל מתוק ומבושם. ההכנה
קצרה וקלה, ההמתנה ארוכה אך התוצאה מפצה על הכול.
ועכשיו לעבודה:

מקרצפים היטב את הלימונים, שוטפים ומיבשים. עם קולפן
מסירים את הקליפה הצהובה בלבד.
שופכים לצנצנת אחת בקבוק אחד של וודקה לימון ומוסיפים
לו את הקליפות. סוגרים ומאחסנים במקום קריר ואפל למשך
40יום.

לאחר 40 יום מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10-15 דקות עד
שמתקבל סירופ סוכר.
לצנן את הסירופ ולהוסיף אותו לצנצנת עם הקליפות.
מחלקים את התכולה בין 2 צנצנות שווה בשווה.

להוסיף גם את בקבוק הוודקה השני בכמות שווה לשתי
הצנצנות,
לסגור ולאחסן שוב במקום קריר למשך 40 יום.

אחרי 40 יום הנוספים מסננים את הקליפות מהליקר ומעבירים
אותו לבקבוקים.

את הקליפות אפשר לשמור במקפיא ולנצל לתיבול עוגות,
ריבות וקינוחים.

רצוי להחזיק בקבוק אחד במקפיא. אחוזי האלכוהול הגבוהים
אינם מאפשרים לנוזל לקפוא.

מגישים ישר מהמקפיא בכוסיות קטנות ונהנים.
טיפים מיוחדים:
מבשר הלימונים מכינים ריבה.
רמת הקושי:
2
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,פסח