חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מרקחת חבושיםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 ק"ג חבושים עם הקליפה
750גרם סוכר
1 כוס מים או יותר לפי הצורך
1 מקל קינמון (ו/או 2 גרגרי הל)
חתיכת ג'ינג'ר טרי מגורר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
אופן ההכנה:
שוטפים את החבושים. מכניסים למיקרוגל למספר דקות לריכוך.
אפשרות אחרת - שופכים על החבושים מים רותחים ומחכים מספר
דקות עד שיתרככו.
חותכים אותם לרבעים, ועם סכין מוציאים את הליבה עם הגרעינים.
מכניסים חלק של החרצנים לשקית קוקי וסוגרים.

מכניסים את החבושים, מים וסוכר, תבלינים,שקית חרצנים וג'ינג'ר
ומבשלים כשעה על אש קטנה. מוסיפים מיץ לימון וקליפה מגוררת
וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות, או עד שהחבושים מאדימים
והריבה קיבלה את הסמיכות הרצוייה.

מצננים, מוציאים את שקית החרצנים ויוצקים לצנצנות נקיות ומעוקרות.
סוגרים ושומרים במקרר.
טיפים מיוחדים:
העיקרון בריבות הוא 1 קג פרי ו-1 קג סוכר,ואז הריבה משתמרת
יותר טוב, אבל אני מעדיפה לשים פחות סוכר.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,ראש השנה