חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חציל "אקורדיאון"לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 חציל בינוני
1 עגבנייה פרוסה דק
כ-150 גרם קשקבל פרוס דק
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל, זעתר,
תבלין לסלט של "טעם וריח"
אופן ההכנה:
נתקלתי במתכון במספר גירסאות ברשת, לפעמים רק החציל מככב ולפעמים בצירופי ירקות שונים ומיונז, בקיצור אין סוף אפשרויות. אך בגלל קלות ההכנה והתוצאה החזותית המהנה, החלטתי לנסות ולהכין אותו ואולי ננסה בפעם הבאה לצרף לו עוד ירקות.

שוטפים את החציל ומייבשים אותו. פורסים אותו לפרוסות דקות לרוחב אך עוצרים כ-1 ס"מ מהתחתית. מזליפים עליו שמן זית ומתבלים אותו. דוחפים בין הפרוסות שלו פרוסת קשקבל ופרוסת עגבנייה וכך ממלאים אותו. מתבלים שוב ומזלפים קצת שמן זית.

מחממים תנור לרבע שעה ל-180. מניחים את החציל הפרוס והממולא בזהירות על תבנית משומנת מרופדת בנייר אלומיניום ונייר אפייה ועוטפים אותו גם מלמעלה. אופים כ-40 דקות ואז מורידים את יריעת האלומיניום ומשאירים עוד כ-10 דקות להשחמה קלה. מוציאים מהתנור ואחרי צינון קצר מגישים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה