חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חצילים ברוטב שום ועשבי תיבוללחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2-3 חצילים בינוניים

לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
צרור פטרוזיליה/שמיר/ריחן
4-5 שיני שום
מלח, פלפל, מעט מים לדילול
אופן ההכנה:
קולים את החצילים על האש או עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור
חם 200 מעלות למשך כשעה. מוציאים, מצננים מעט, מסירים בזהירות
את הקליפה ומעבירים לצלחת הגשה או תבנית נאה.

הרוטב: קוצצים היטב את השום ועשבי התיבול, מתבלים, מוסיפים
שמן זית ומעט מים ומערבבים מעט.

מטפטפים את הרוטב על החצילים בעזרת כף.
טיפים מיוחדים:
רצוי להגיש פושר או חמים עם לחם כפרי או לחמניה טרייה.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,פסח