|
שם המתכון: | חצילים ברוטב שום ועשבי תיבול | |
| החומרים הדרושים: | 2-3 חצילים בינוניים
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
צרור פטרוזיליה/שמיר/ריחן
4-5 שיני שום
מלח, פלפל, מעט מים לדילול | | אופן ההכנה: | קולים את החצילים על האש או עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור
חם 200 מעלות למשך כשעה. מוציאים, מצננים מעט, מסירים בזהירות
את הקליפה ומעבירים לצלחת הגשה או תבנית נאה.
הרוטב: קוצצים היטב את השום ועשבי התיבול, מתבלים, מוסיפים
שמן זית ומעט מים ומערבבים מעט.
מטפטפים את הרוטב על החצילים בעזרת כף. | | טיפים מיוחדים: | רצוי להגיש פושר או חמים עם לחם כפרי או לחמניה טרייה. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,פסח |
| | | |