חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
אפונה עם חזה אווז ו"שאר ירקות"
החומרים הדרושים:
200 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
2 כוסות אפונה קפואה
1 קופסא גרגרי תירס
1 בצל סגול פרוס
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום קצוץ
1 בטטה מבושלת חתוכה לקוביות
1 גזר פרוס
2 גבעולי סלרי קצוצים
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
מלח, פלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון+ קליפה מגוררת
אופן ההכנה:
מבשלים את האפונה במעט מים (כ-10 דקות). כנ"ל לגבי הסלרי והגזר.
מסננים מהמים ושמים בקערה.מוסיפים את קוביות הבטטה וגרגרי
התירס ומערבבים.

מחממים מחבת ומזהיבים בה את קוביות חזה האווז. מוסיפים אותן
לקערת האפונה.

באותה מחבת מזהיבים את הבצל הסגול ואת פרוסות השום, (אם
צריך יוצקים מעט שמן קנולה) מוסיפים את קוביות הפלפל וממשיכים
לטגן עד שמתרכך. מוסיפים הכל לתערובת בקערה, מפזרים עשבי
תיבול,מיץ לימון+קליפה ותבלינים ומערבבים בעדינות.

מתקבלת מנה צבעונית מאוד וטעימה.

אפשר להגיש חם או פושר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,פסח,ראש השנה