|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 2 חצילים חצויים לאורכם
300 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים
3 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפיות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח,פלפל שחור
2 חלמונים או 1 ביצה
2-3 פרוסות לחם ישן ללא קרום חתוכות לקוביות
2-3 כפות רסק עגבניות מדולל ב1/2 כוס מים
לרוטב הבשמל:
____________
2-3 כפות קמח
מעט שמן זית לטיגון
1 כוס חלב בערך
מלח, פלפל
לחילופין - להקרמה:
__________________
100 גרם גבינת רוקפור או קשקוול מגוררת, או שילוב של
רוקפור, קשקוול, צפתית ובולגרית | | אופן ההכנה: | את חצאי החצילים יש לחרוץ על פניהם בקווי שתי וערב, לטפטף מעט
שמן זית ולשים בתבנית משומנת בתנור חם 200 מעלות לרבע שעה.
להוציא את תוך החציליםלתוך קערה ולרסק לחתיכות. ( את הקליפה
החיצונית להשאיר בשלימותה בתבנית.
לטגן את הבצלים לצבע זהוב, להוסיף את התרד הקצוץ , לימון ומלח,
להוריד מהאש ולהוסיף מיד את תוך החצילים וקוביות הלחם. לערבב
היטב, להוסיף את הביצים תוך בחישה, לתבל במלח ופלפל.
למלא את קליפות החצילים בתערובת. לפזר על כל חצי מעט רסק
עגבניות מדולל. מעליו לשפוך מעט רוטב בשמל.
להחזיר לתנור ל-2-3 דקות עד שיתקבל צבע זהוב.
הכנת רוטב הבשמל:
________________
לטגן את הקמח עם השמן ולהוסיף חלב לסרוגין עד שמתקבל רוטב
לבן ושמנתי.
לחילופין, במקום רוטב בשמל אפשר לפזר גבינה/ות מגוררת לפי
הטעם, ולהכניס לתנור להקרמה קצרה. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 2 |
| | | |