|
שם המתכון: | דג אמנון בתנור ברוטב שום ולימון | |
| החומרים הדרושים: | 2-4 דגי אמנון טריים מנוקים
1-2 לימונים גדולים - לסחוט למיץ
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
זעתר יבש,
2-3 כפיות פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב)
1-2 בצלים פרוסים
1/2 כוס שמן זית
1-2 עגבניות טריות מרוסקות
1/2 כוס יין לבן
לרוטב שום:
1/2 ראש שום קלוף וכתוש דק, או
שום פרוס דק (של "דורות")
מלח, פטרוזיליה/שמיר קצוצים,
2 כפות שמן זית
מעט מים לדילול הרוטב
לערבב כל חומרי הרוטב ולשפוך על הדגים המוכנים. | | אופן ההכנה: | למרוח תבנית פירקס בשמן זית, לתבל את הדגים בתבלינים ולשפשף אותם לתוך הדגים.
ליצוק מעל הדגים מיץ לימון, יין לבן ועגבניות מרוסקות ועוד קצת שמן זית.
לפזר על הדגים פרוסות בצל.
לאפות בתנור חם ב-175 מעלות כ-3/4 שעה (תלוי בתנור) עד להשחמת הדגים.
אפשר לצלות את הדגים בגריל (בתוך התנור) כל צד כ-8 דקות, בחום 225 מעלות.
להוציא מהתנור ולשפוך את רוטב השום מעל. | | טיפים מיוחדים: | המקור רומני מבית אמא | | רמת הקושי: | 2 |
| | | |