חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
דג מתיאס כבוש של סבתא לוצ'י-אמא -(רומני)
החומרים הדרושים:
1-2 דג מתיאס
2-3 בצלים פרוסים
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
1 עלה דפנה
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מים
2-3 כפות שמן
אופן ההכנה:
להשרות את הדגים 12 שעות במים שיש להחליפם מדי פעם.

מחלקים אותם למנות, ושמים בצנצנת זכוכית או קערה שורה דג,
שורה טבעות בצל וחוזר חלילה עד גמר הדג והבצל.

מעבירים את חלב הדג דרך מסננת רשת ומוסיפים עליו שמן בטפטוף.
מרתיחים את החומץ, המים, גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה ומוסיפים
תוך בחישה את חלב הדג.יוצקים את הציר על הדג והבצל.

להשהות במקרר יום-יומיים לפני ההגשה.
טיפים מיוחדים:
מתאים במיוחד למנה ראשונה, או מזנון חגיגי.
רמת הקושי:
2
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,סוכות,פסח,ראש השנה