|
שם המתכון: | דג בגויבטש או דג בירקות-רומני | |
| החומרים הדרושים: | 1-2 דגי אמנון או בורי
פרוסות מ-1 חציל מטוגנות קלות
2-3 תפוחי אדמה פרוסים שעברו רתיחה קלה
1 עגבניה פרוסה
1-2 בצלים פרוסים
1-2 קשואים פרוסים
1 כוס יין לבן
1 כוס שמן זית
2-3 גבעולי סלרי
1 לימון פרוס עם קליפה
צרור פטרוזיליה/שמיר קצוצים
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, זעתר | | אופן ההכנה: | בתבנית אפייה משומנת להניח את פרוסות תפוחי האדמה, החציל,
הקישואים, לתבל קלות, להניח מעליהם את הדגים, לתבל שוב, להוסיף
את היין והשמן, את פרוסות הבצל והעגבניה.
לאפות בתנור מחומם 180 מעלות כשעה. | | טיפים מיוחדים: | טעים במיוחד | | רמת הקושי: | 2 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,פסח |
| | | |