|
שם המתכון: | דג אמנון בתנור ברוטב שום ופטרוזיליה | |
| החומרים הדרושים: | 2-4 דגי אמנון טריים ומנוקים
מיץ מ-2 לימונים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, זעתר יבש
2-4 גבעולי סלרי
שמן זית
50 גרם חמאה (אפשר חמאת עיזים) חתוכה לקוביות.
לרוטב השום:
ראש שום קלוף וכתוש
מלח,
פטרוזיליה חתוכה דק דק
מעט מים,
2 -3 כפות שמן זית | | אופן ההכנה: | שמים את הדגים בתבנית פיירקס מלבנית . בכל דג חורצים 2-3 חתכים
בסכין חדה משני הצדדים ומתבלים אותם בכל התבלינים. את גבעולי הסלרי
שמים בבטן הדג. מפזרים קוביות חמאה מלמעלה.
מחממים תנור ל-180 ואופים כחצי שעה או 40 דקות, תלוי בגודל הדגים.
הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.
עם הוצאת הדגים מהתנור יוצקים עליהם את הרוטב.
אפשרות נוספת: מגישים את הרוטב בנפרד. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פסח,ראש השנה,סוכות |
| | | |