חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
דג אמנון בתנור ברוטב שום ופטרוזיליהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2-4 דגי אמנון טריים ומנוקים
מיץ מ-2 לימונים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, זעתר יבש
2-4 גבעולי סלרי
שמן זית
50 גרם חמאה (אפשר חמאת עיזים) חתוכה לקוביות.

לרוטב השום:
ראש שום קלוף וכתוש
מלח,
פטרוזיליה חתוכה דק דק
מעט מים,
2 -3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
שמים את הדגים בתבנית פיירקס מלבנית . בכל דג חורצים 2-3 חתכים
בסכין חדה משני הצדדים ומתבלים אותם בכל התבלינים. את גבעולי הסלרי
שמים בבטן הדג. מפזרים קוביות חמאה מלמעלה.

מחממים תנור ל-180 ואופים כחצי שעה או 40 דקות, תלוי בגודל הדגים.

הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.

עם הוצאת הדגים מהתנור יוצקים עליהם את הרוטב.
אפשרות נוספת: מגישים את הרוטב בנפרד.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח,ראש השנה,סוכות