חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
גבינת שמנת ביתיתלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
400 מ"ל שמנת 27% (2 גביעים)
400 מ"ל שמנת 15% (2 גביעים)
אופן ההכנה:
ראיתי ברשת המון מתכונים להכנת גבינת שמנת. אני חיפשתי
לאו דווקא אחד דיאטטי אלא מתכון שיזכיר את גבינת מסקרפונה
האיטלקית. מהכמות הזו יוצא כ-520 מ"ל גבינת שמנת קרמית
וטעימה. ההכנה פשוטה ביותר. דומה מאוד להכנת לבאנה.


צריך קערה גדולה ומסננת מתאימה. מסננת ונייר מגבת
רב פעמי . שמים את המסננת על הקערה ועליה הנייר
מגבת.
יוצקים את תכולת הגביעים על נייר המגבת. משהים במקרר
עד למחרת.
מדי פעם מרוקנים את המים הנקווים בקערה. למחרת
מערבבים היטב את הגבינה ומעבירים לכלי פיירקס
ושומרים מכוסה במקרר.


אפשר כמובן להוסיף מלח, תבלינים אם רוצים ללכת על
הכיוון המלוח. הפעם רציתי להשתמש בה כתוספת לקצפת
בעוגה קרה.

אין מילים לתאר כמה היא טעימה וקלה להכנה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח,סוכות,שבועות,ראש השנה,חנוכה