|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 100 גרם אגוזים כתושים
100 גרם שקדים טבעיים
100 גרם בוטנים קצוצים
100 גרם אגוזי לוז
50 גרם חמוציות מיובשות,
50 גרם צימוקים
50 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין
50 גרם תמרים מיובשים או טריים קפואים מגולענים
1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כוס דבש, או מייפל, או סירופ אגאבה
1/2 כוס שמן קנולה
1-2 כף קינמון (מי שלא אוהב- לא הכרחי)
1/2 כפית תבלין בהאראט
1/3 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית גרעיני כוסברה כתושים
קליפה מגורדת מתפוז/לימון
1-2 גרעיני הל כתושים | | אופן ההכנה: | אקדים ואומר כי המרכיבים והכמויות הם אופציה בלבד וניתן לשחק הן
בכמויות ובסוגי המרכיבים "לפי העין" ולפי טעמכם.
לגבי הקלוריות - לכל הפיצוחים הנ"ל ולדבש קלוריות נכבדות אבל יש
להם גם יתרונות בריאותיים נכבדים. על מנת להקטין את כמות הקלוריות
ניתן להחליף את הדבש בכוס כמוסוכר+1/3 כוס סירופ אגאבה ואז
הגרנולה יותר "דיאטטית" .
ההכנה קלה מאוד - מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים, מוסיפים
לחצי כוס השמן את הדבש, מערבבים מעט ויוצקים על התערובת בקערה.
בוחשים קלות עד שרואים כי הכל נספג ומשטחים בתבנית מרובעת
מרופדת בנייר אפייה.
את החמוציות ויתר הפירות היבשים יש להוסיף כ-10 דקות לפני גמר
האפייה על מנת שלא ישרפו.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך וכל רבע שעה
מערבבים קלות את הגרנולה. כדאי להשגיח מקרוב כל זמן האפייה
כדי לא לקבל גרנולה שרופה... כל האפייה אורכת כ-30-45 דקות בערך
- תלוי בתנור ובמידת ה"קריספיות" שאוהבים. | | טיפים מיוחדים: | אפשר לאכול סתם ככה או להוסיף לסלט פירות, לגלידה, ליוגורט ולכל
קינוח בעצם וכמובן בתור מלית לעוגות או קישוט לעוגה. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פורים,טו בשבט |
| | | |